50 resultaten


ID: 13125 | Bouwkundig element

Betonfabriek

Herbekestraat 61 (Hemiksem)
Voormalige cementfabriek J. Van den Heuvel, opgericht in 1905, werd een N.V. onder de benaming S.A. Ciments J. Van den Heuvel en in 1922 werd de fabriek geheel gemoderniseerd en de installaties herbouwd.


ID: 32652 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Cruusstraete

Hillestraat 2 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve. Vooroorlogs boerenhuis naar verluidt dieperin gelegen. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een deels begrint, deels gebetonneerd erf; ten zuiden, toegangshek; boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur, respectievelijk ten zuidoosten en ten westen.


ID: 46687 | Bouwkundig element

Windmolen Heimeulen

Heimeulenstraat 11 (Hoogstraten)
Stenen bovenkruier, type belt- of bergmolen, gebouwd midden 19de eeuw met onderdelen van een molen nabij de Heihoeve in het gehucht Groot Eyssel.


ID: 51613 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen oliefabriek Vandemoortele nv. en Cargill Belgium nv

Prins Albertlaan 12 (Izegem)
Gebouwenpark, gelegen tussen de Zuidkaai en Prins Albertlaan, bestaande uit silo's, magazijnen, werkplaatsen en gebouwen voor de productie en bewerking van oliën.


ID: 51849 | Bouwkundig element

Veevoederbedrijf Vanden Avenne

Zuidkaai 13 (Izegem)
Ensemble van drie verschillende aaneengesloten bedrijfsgebouwen van variërende hoogte onder verspringende zadeldaken, aansluitend bij het hoekpand (nok parallel aan de Zuidkaai); ze omvatten onder meer de magazijnen en burelen.


ID: 51850 | Bouwkundig element

Villa

Zuidkaai 14 (Izegem)
Deels vrijstaande villa, van 1934, gebouwd in opdracht van industrieel M. Vanden Avenne, naar ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare). Vierkant bakstenen volume van twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 28382 | Bouwkundig element

Olieslagerij Scaldis

Avelgemstraat 4 (Kluisbergen)
Olieslagerij zogenaamd "Scaldis", gelegen aan de Schelde. Een fabriek van lijnzaadolie werd opgericht door de maatschapij "Huileries de l'Escaut" in 1927, in 1951 is er een aanvraag tot uitbreiding van de olieslagerij, zeepziederij en mengvoederfabriek met stoomtoestellen tot een fabriek voor kleuren en vernissen met elektromotoren, die inmiddels buiten werking is.


ID: 206581 | Bouwkundig element

Hoogmaalderij Hungaria nv

Baron D'Eynattenstraat 2-6, Engels Plein 13-17, Vaartkom 29-37 (Leuven)
Graanverwerkend bedrijf, U-vormig ingeplant rondom een binnenkoer omvatte het gebouwen voor ontvangst, kuisen, drogen, onderbrengen van de graangewassen, de eigenlijke molen, magazijnen en burelen en een laad- en losinstallatie.


ID: 206121 | Bouwkundig element

Brouwerijsilo

Fonteinstraat 1A (Leuven)
Silo van de brouwerij Société des Brasseries Belges, in 1999-2000 gerenoveerd tot kantorencomplex.


ID: 200075 | Bouwkundig element

Maalderij Van Orshoven

Havenkant 30-32, Stapelhuisstraat 4, 11-13 (Leuven)
Ensemble van woonhuis, molencomplex met silo, magazijn, machinekamer, zakkenkuiserij en schrijnwerkerij, grosso modo U-vormig ingeplant op een diep en schuin georiënteerd perceel.