50 resultaten


ID: 23845 | Bouwkundig element

Hoeve 't Klokhof

Groenestraat 426 (Roeselare)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde rode baksteen gegroepeerd rond een begraasd erf en toegangsweg die rechts van het woonhuis loopt. Ten noordwesten van het geheel, laag gebouwtje onder dubbel zaagdak bedekt met eternietplaten en schoorsteen. Ten zuiden van het erf, boerenburgerhuis van 1924 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare).


ID: 23871 | Bouwkundig element

Graansilo's in nieuwe zakelijkheid

Trakelweg 4 (Roeselare)
Graansilo's in nieuwe zakelijkheid van zes bouwlagen naar ontwerp van Jozef De Bruycker (Roeselare) van 1933 in opdracht van M. De Cuypere. Betonbouw met beraapte voorgevel en bovenverdieping van gele baksteen.


ID: 200216 | Bouwkundig element

Maalderij Van Dooren

Molenstraat 2 (Rotselaar)
Grote watermolen, te dateren tussen de 17de eeuw en circa 1900, met woonhuis, molengebouw, turbinehuis, silogebouw, paardenstal, schuur en bakhuis.


ID: 9585 | Bouwkundig element

Hoeve Moorhof

Hazenakkerstraat 20-24 (Sint-Lievens-Houtem)
Gesloten hoeve gelegen in een vallei. Bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseid erf met centrale loods en silo.


ID: 15412 | Bouwkundig element

Mouterij Claus

Sinaaidorp 100-102 (Sint-Niklaas)
Bakstenen gebouwen in U-vorm gegroepeerd rond een binnenkoer. Zware industriële verankering. Aan de straat gelegen onderkelderde silogebouwen, met twee puntgevels van drie bouwlagen en telkens twee traveeën onder evenwijdige zadeldaken.


ID: 14226 | Bouwkundig element

Mouterij Dingemans N.V.

Laageind 43 (Stabroek)
Eenvoudige, landelijke bakstenen woning uit het vierde kwart van de 19de eeuw aan straatzijde met haaks aanbouwsel uit de 20ste eeuw aan westzijde.


ID: 12052 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen ANCO NV

Antoine Coppenslaan 5, 21-25, zonder nummer (Turnhout)
Gebouwenpark bestaande uit silo's, molens, een gebouw voor de productie van deegwaren, een bakkerij, een verpakkingsafdeling, kantoren, magazijnen, en zo meer.


ID: 12180 | Bouwkundig element

Bloemmolen en veevoeders n.v. Joosen-Luyckx

Oude Kaai 26-28 (Turnhout)
Complex van bedrijfsgebouwen met een circa 1940 art-decogetinte privé-woning en burelen, ten oosten van de oude kanaalkom.


ID: 214010 | Bouwkundig element

Silocomplex Govaert

Zuiderdijk 22, 22A (Wetteren)
Silocomplex gebouwd rond 1964, gelegen vlakbij de Schelde en omwille van het volume beeldbepalend voor de omgeving. Bakstenen torenvormig volume met voorgevel langs de Scheldekant. Oostelijk lager gebouw van twee bouwlagen onder plat dak met grote rechthoekige vensterpartijen. Daarnaast is de grote inrijpoort. Aan de andere kant van de inrijpoort bevindt zich het hoge gesloten silogebouw onder plat dak met verspringend volume bovenaan.


ID: 89581 | Bouwkundig element

Fabrieksgebouwen van veevoederbedrijf Vanden Avenne

Oostrozebeeksestraat 160 (Wielsbeke)
Oostrozebeeksestraat nr. 160. Fabrieksgebouwen van veevoederbedrijf Vanden Avenne, met huidig gebouwenbestand voornamelijk uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Tegenwoordig een van de grootste veevoederfabrieken van België, is gegroeid uit een kleine handelszaak, in 1889 gesticht door Zeno Vanden Avenne op de wijk "<italic>De Zwaantjes</italic>" aan het kanaal. In het begin van de jaren