8 resultaten


ID: 81635 | Bouwkundig element

Goed te Corbie

Varentstraat 27 (Anzegem)
Historische hoeve, gelegen nabij de dorpskern, ten zuidoosten van de kerk. De hoeve vormde het centrum van de gelijknamige heerlijkheid en was in het bezit van de abdij van Corbie, heren van Kaster. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1200.


ID: 88755 | Bouwkundig element

Kazerne met legerbarakken

Stationsstraat 61 (Jabbeke)
De Stationsstraat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een (voormalige) kazerne, teruggaand op het militaire park dat tijdens de Eerste Wereldoorlog ten zuiden van het station door het Duitse leger werd opgetrokken.


ID: 70143 | Bouwkundig element

Hoeve Het Iepenhof

Zavelhoek 3 (Lo-Reninge)
Historische hoeve zogenaamd het "IEPENHOF" (zie houten naambord). Achterin gelegen hoeve met omwald 'opperhof' en niet omwald 'neerhof'. Naar verluidt was het een voormalige abdijhoeve.


ID: 54829 | Bouwkundig element

Veldbatterij Stützpunkt Leffinge of Veldbatterij Hannover

Fleriskotstraat zonder nummer (Middelkerke)
Beschermd als monument bij M.B. van 19.10.1998. Ten noordoosten van straatbocht, midden weiland gelegen veldbatterij. Versterkingswerken daterend uit Tweede Wereldoorlog gebouwd door de bezetter ter verdediging van de kust.


ID: 215609 | Bouwkundig element

Houten barak

Ophovenstraat zonder nummer (Oudsbergen)
Houten barak gelegen aan het Ophovenerbos. De barak staat sinds de jaren 1960 op deze locatie. Hiervoor zou de barak afkomstig zijn van het voormalige geallieerde vliegveld Y-21 van Opglabeek, uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 212371 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Vliegveldweg 2 (Pittem)
Hoeve in L-vormige constellatie langs de straat afgezoomd door meidoornhaag, doorbroken door ijzeren hek tussen betonpijlers, geflankeerd door twee Hollandse linden. Begraasd erf met ten westen een woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak in zwartgeglazuurde pannen.


ID: 213349 | Bouwkundig element

Houten barak hospitaal Couthof

Canadaweg zonder nummer (Poperinge)
Het Couthof is gelegen langs de Couthoflaan nummer 50 (verlengde van de Provenseweg). De barak is binnen het domein gelegen, aan de kant van de Canadaweg.


ID: 213350 | Bouwkundig element

Houten barak sanatorium De Lovie

Krombeekseweg 82 (Poperinge)
De barak staat in het domein van De Lovie, gelegen tussen de Canadaweg, de Pereboomstraat en de Canonstraat.