Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

17 resultaten


ID: 91218 | Bouwkundig element

Telefooncentrale Regie van Telegraaf en Telefoon

Kronevoordestraat 3 (Kortemark)
Telefooncentrale van de toenmalige Regie van Telegraaf en Telefoon, daterend uit de jaren 1950-1960 en gebouwd volgens standaardtype. Bruine baksteenbouw onder schilddak (rode Vlaamse pannen), gebruik van blauwe hardsteen voor plint en sierelementen.


ID: 200036 | Bouwkundig element

Hoofdpostgebouw

Ferdinand Smoldersplein 1, 1A, Jodenstraat 2 (Leuven)
De plannen in neo-Vlaamserenaissance-stijl uit 1893 werden gerealiseerd door ingenieur-architect A. Van Houcke, toen nog onder leiding van hoofdarchitect van de Belgische Posterijen Gody. Het decoratieve beeldhouwwerk is van Fr. Vermeylen.


ID: 54912 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw

Cyriel De Grootelaan 13 (Middelkerke)
Voormalig kantoor van de RTT, zie gevelsteen, uit de jaren 1930-1940. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak, opgevat als een donkere baksteenbouw.


ID: 87740 | Bouwkundig element

Telefooncentrale van de Regie van Telegraaf en Telefoon

Palingstraat 5 (Oostrozebeke)
Telefooncentrale van de toenmalige "Regie van Telegraaf en Telefoon", volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1963. Bruine baksteenbouw op arduinen plint onder schilddak (zwarte, mechanische pannen). Bewaard schrijnwerk met stalen profielen, arduinen onderdorpels.


ID: 29174 | Bouwkundig element

Station Ronse met goederenloods en telefoon- en telegraafkantoor

Winston Churchillplein 6 (Ronse)
Het stationsgebouw van Ronse is een middelgroot station in neoclassicistische stijl, oorspronkelijk in 1841 te Brugge opgericht naar het ontwerp van Architect Payen en in 1881 naar Ronse verplaatst. Ten noordoosten van het stationsgebouw bevindt zich een goederenloods; ten westen het voormalig telefoon- en telegraafgebouw.


ID: 90678 | Bouwkundig element

Telefooncentrale van Regie van Telegraaf en Telefoon

Tieltstraat 7 (Ruiselede)
Telefooncentrale van de toenmalige "Regie van Telegraaf en Telefoon". Volgens kadastergegevens wordt het perceel circa 1956 door de RTT aangekocht en het gebouw wellicht eind jaren 1950 opgetrokken.


ID: 87230 | Bouwkundig element

Telefooncentrale en zendstation

Aartrijkestraat 4 (Torhout)
Radio Televisie Telefoon-gebouw uit de jaren 1950. Parement van rode sierbaksteen. Typisch embleem met letters "RTT", waarboven vlaggenmast. Rechthoekige muuropeningen onder doorgetrokken arduinen latei, ijzeren schrijnwerk met grote roedeverdeling.