Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

877 resultaten


ID: 134286 | Landschappelijk element

Kasteelpark van Gorsleeuw

Hoogstraat 33-35 (Borgloon)
Slechts ten dele bewaard landschappelijk park, aangelegd in het tweede kwart van de 19de eeuw, toen ook het goed gedocumenteerde, deels 17de-, deels 18de-eeuwse kasteel met neerhof-opperhofstructuur in classicistische stijl werd verbouwd, door de familie de Copis, toen heren van Gorsleeuw.


ID: 134293 | Landschappelijk element

Kasteelpark van Hoepertingen

Kasteelstraat 10 (Borgloon)
Voormalig kasteelpark (circa 2 hectare) in landschappelijke stijl met vijver, uit het begin van de 19de eeuw en geïnte­greerde tuin uit de jaren 1930.


ID: 31993 | Bouwkundig element

Cijnshof De Klee

Kleestraat 18 (Borgloon)
Het cijnshof De Klee is één van de historische laathoven op het grondgebied van Kuttekoven. Het huidige gesloten hoevecomplex dateert van de tweede helft van de 19de eeuw, met een 17de-eeuwse kern.


ID: 134296 | Landschappelijk element

Kasteelpark De Klee

Kleestraat 20 (Borgloon)
Parkje van ongeveer 2ha in gemengde stijl, aangelegd in functie van het eclectische kasteel gebouwd in 1907, naast het oude Cleepachthof.


ID: 134300 | Landschappelijk element

Kasteelpark van Voort

Romeinse Kassei 4-5 (Borgloon)
Bijzonder mooi park in vroeg-landschappelijke stijl met vijver, aangelegd einde 18de eeuw. Uitbreidingen en aanpassingen uit de jaren 1880, zonder harde begrenzingen overlopend in het agrarisch landschap. Opvolger van een klassieke tuin op een dalbodemsite.


ID: 31830 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis met tuin

Stationsstraat 34 (Borgloon)
De eclectische fruitkwekersvilla naar een ontwerp uit 1929 van architect Achille Foucart voor de familie Copis - De Fastré werd in 1932 gekadastreerd en getuigt van de bouwactiviteit gedurende de 19de en 20ste eeuw in de stadsontwikkelingszone rond het vroegere station van Borgloon. Herenhuis, opgevat als een geblokt baksteenvolume met kalkstenen details, met in de tuin een vrijstaand koetshuis.


ID: 134274 | Landschappelijk element

Siertuin uit het interbellum

Stationsstraat 34 (Borgloon)
Tuin bij een fruitkwekersvilla van 1932.


ID: 1860 | Bouwkundig element

Tuinpaviljoen

Absveldstraat 16 (Bornem)
Vrij recente woning met bewaard octogonaal tuinpaviljoen, van circa 1880.


ID: 132642 | Landschappelijk element

Restant van taxushaag als deel van parkaanleg

Binnendijkstraat (Bornem)
Langs de Binnendijkstraat staan aan de straatzijde twee restanten van een inmiddels uitgegroeide taxushaag. De haag was aangeplant op de perceelgrens van een weiland tegenover het Kasteel van Bornem. De beplanting op de tegenoverliggende Scheldeoever werd hier aangebracht om het zicht op het kasteel te begeleiden.


ID: 127474 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein d'Ursel

Edmond Vleminckxstraat, Hingenebroekpolderdijk, Kasteeldreef, Kleine Hinckstraat, Koningin Astridlaan, Leopoldstraat, Louis De Baerdemaekerstraat, Notelaerdreef, Victor De Witstraat, Wielstraat, Wolfgang d'Urselstraat, Zijdeweg (Bornem)
Het kasteel van Hingene, in zijn classicistische vorm ontworpen door Giovanni Servandoni in het derde kwart van de 18de eeuw, vormde eeuwenlang de residentie van de familie d’Ursel.