4015 resultaten


ID: 81017 | Bouwkundig element

Interbellumvilla

Otegemstraat 327 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 327 / Slype. Interbellumvilla van ca. 1934, aanknopend bij de art deco, gelegen te midden van tuin. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje. Dubbelhuis met parement van gele baksteen geaccentueerd door muurbanden van rode baksteen. Licht vooruitspringende deurtravee oplopend in dakvenster met bolornamenten. Rechthoekige muuropeningen in bepleisterde en witgeschilderde


ID: 81091 | Bouwkundig element

Villa met maalderij De Meulderie

Pontstraat 28, 26A (Zwevegem)
Pontstraat nr. 28. Vrijstaande villa volgens mutatieschets van het kadaster van 1948. Woning met invloeden van de cottage-architectuur cf. het dakenspel, de sokkel van rode baksteen en de gecementeerde bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.Naastgelegen vermoedelijk voormalige maalderij z.g. "DE MEULDERIE", thans deels in gebruik als handelsruimte. Volume van


ID: 81190 | Bouwkundig element

Villa van 1937

Trekweg 14 (Zwevegem)
Opvallende woning van gele baksteen op bruine plint, combinatie van lijst- en puntgevel. Beboomde tuin, aan de straat afgezet door laag muurtje van gele en rode baksteen. Ten noorden, bewaarde tuinmuur.


ID: 81246 | Bouwkundig element

Villa uit het interbellum

Zwevegemstraat 30 (Zwevegem)
Zwevegemstraat nr. 30. Dieper in gelegen villa uit het interbellum getypeerd door het gebruik van gele en rode baksteen en het roodgekleurde voegwerk. Rechthoekige muuropeningen, deels omlijst met rode granito, vernieuwd houtwerk. Fraai portaal met glas-in-loodzijlichten.


ID: 14705 | Bouwkundig element

Art-nouveaustijl landhuis

Laarstraat 96 (Zwijndrecht)
Landhuis in een sobere art-nouveaustijl uit begin 20ste eeuw met ommuurde voortuin in onmiddellijke nabijheid van de spoorweg Antwerpen-Gent.