4218 resultaten


ID: 127179 | Bouwkundig geheel

Sociale woonwijk Oud Begijnhof

Anna Snelstraat 3-17, Begijnhof 1-52, 53, Pontstraat 50-56, 50B (Aalst)
Sociale woonwijk, tussen 1954 en 1959 gebouwd door de Samenwerkende Maatschappij van Goedkope Woningen voor het Gewest Aalst naar plannen van architect Antoon Blanckaert. Het bestaande begijnhof werd hiervoor grotendeels gesloopt, met uitzondering van de kerk, de kapel, de pastorie en enkele huizen.


ID: 79 | Bouwkundig element

Handelshuis De Noordzee

Kattestraat 14 (Aalst)
Opvallend maar niet zo bijzonder geslaagd handelshuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder platdak afgelijnd door een attiek, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met gebruik van versierende kleurrijke gevelsteen.


ID: 82 | Bouwkundig element

Handelshuis

Kattestraat 26 (Aalst)
Handelshuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 78 | Bouwkundig element

Handelshuis

Kattestraat 8 (Aalst)
Handelshuis van drie traveeën en drie bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Baksteenbouw met decoratief gebruik van gekleurde siergevelsteen in combinatie met geornamenteerde hardsteen voor constructieve onderdelen.


ID: 111 | Bouwkundig element

Winkel

Kerkstraat 10 (Aalst)
Gelijksoortige winkelpui, enigszins aangepast en opgefrist.


ID: 119 | Bouwkundig element

Stadswoning met winkelpui

Kerkstraat 15 (Aalst)
Gecementeerde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder lessenaarsdak, opgetrokken voor een ouder en nog deels bestaand diephuis.


ID: 107 | Bouwkundig element

Hoekhuis De Draeck

Kerkstraat 2-4 (Aalst)
Hoekhuis aan de Grote Markt. Reeds bekend in 1409 als "De Draeck". Het huis rust op één enkele zuil (heden ingebetonneerd) met kapiteel van hetzelfde type als de zuilen in de kelder van het Schepenhuis.


ID: 121 | Bouwkundig element

Huis Den Heilige Geest

Kerkstraat 22 (Aalst)
Voorheen zogenaamd "Den H. Geest" (derde kwart 17de eeuw). Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien), grosso modo aansluitend bij nummer 20 qua volume en gevelordonnantie.


ID: 110 | Bouwkundig element

Winkel

Kerkstraat 8 (Aalst)
Lijstgevel gemarkeerd door twee registers van drie gekoppelde rechthoekige vensters in vlakke omlijstingen van natuursteen (18de eeuw ?).


ID: 127 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Korte Zoutstraat 15 (Aalst)
Verankerde, witbeschilderde en bepleisterde lijstgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw.