Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013

ad hoc-inventarisatie
ID
1020
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1020

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2013 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Muinkpark zonder nummer (Gent)
Het Muinkpark is een overblijfsel van de Gentse dierentuin die in 1851, na de verwerving van 3,3 ha weiland, door de Gentse Maatschappij voor Natuurlijke Historie werd aangelegd. Deze Zomereik heeft een stamomtrek van meer dan 3 meter en behoort tot de eerste aanplantgeneratie in het Muinkpark.


Minderbroedersstraat 3, Sint-Walburgastraat 9 (Oudenaarde)
De pandhof van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal is sierlijk aangelegd met verschillende buxusparterres met onder andere enkele cirkelmotieven.


Hillemolenstraat 6 (Hooglede)
Een enorme linde staat bij de inkom, aan de straatzijde van het erf. Hij heeft een stamomtrek van 451 cm en het is hoogstwaarschijnlijk een aanplanting uit de tweede helft van de 18de eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1020 (Geraadpleegd op )