Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013

ad hoc-inventarisatie
ID
1020
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1020

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2013 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Doorniksesteenweg 15 (Ronse)
19de-eeuws park, aangelegd door de familie Snoeck en na oorlogsschade in het midden van de 20ste eeuw hertekend door landschapsarchitect Jules Buyssens in een vereenvoudigde pittoreske stijl. Park met rondweg, siervijver en waardevol bomenbestand. Bewaard dienstgebouw en artificiële torenruïne als uitzichtpunt over de omgeving met bijhorende groentekelder. Kasteeltje uit de 19de eeuw vervangen door een L-vormige villa in 1952.


Veldkantstraat zonder nummer (Grimbergen)
De solitaire treures staat in het midden van het kerkhof van Grimbergen, op een kruispunt van paden.


Veldkantstraat zonder nummer (Grimbergen)
De twee treurwilgen staan op de hoeken aan de straatzijde van het kerkhof. Het zijn twee kerkhofbomen op het in 1932 opgerichte kerkhof van Grimbergen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1020 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.