Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013

ad hoc-inventarisatie
ID
1020
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1020

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2013’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2013 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  : 04-02-2020


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Leernsesteenweg zonder nummer, Rekkelinge zonder nummer (Deinze)
De gekandelaarde linde staat op het kruispunt van Rekkelinge en de Leernsesteenweg, en in het verlengde van de hoeve. Deze hoeve ligt op een donk in de Leiemeersen, en is met een dreef met de steenweg verbonden. De gekandelaarde linde is vermoedelijk een zomerlinde.


Akkerstraat (Wachtebeke)
Het betreft een knotbomenrij van zwarte els, die zich op de grens van een naaldbos en een weiland bevindt en de donderbegroeiing van bramen resulteren in een minder ideale standplaats voor de knotbomen. De aanwezige soorten zijn zeldzaam omdat ze nog zuivere vertegenwoordigers zijn van hun eigen soort. Knotbomen van deze soort en van deze ouderdom zijn zeldzaam voor de regio.


Akkerstraat zonder nummer (Wachtebeke)
Tussen de Akkerstraat en de N49 bevindt zich een weiland met een beekbegeleidende houtkant van Zwarte els.