Gebeurtenis

Project beschermingsdatabank 2013-2016

beschermingen
ID
1028
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028

Beschrijving

Het project over de beschermingsdatabank heeft tot doel een efficiënte en inhoudelijk correcte databank van de beschermingsbesluiten en de beschermde objecten te ontsluiten. Beschermde objecten worden gedocumenteerd met tekst en foto, een GIS-intekening met een correct adres en worden gekoppeld aan de relevante besluiten.

Bron     : Projectcharter Beschermingsdatabank
Auteurs :  Mortier, Sophie
Datum  :


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Kapelstraat 82, 99 (Ranst)
De hoeve De Nederhinne en de Hinnepikhoeve zijn gelegen in een open en landelijke omgeving.


Akkerstraat (Wachtebeke)
Het betreft een knotbomenrij van zwarte els, die zich op de grens van een naaldbos en een weiland bevindt en de donderbegroeiing van bramen resulteren in een minder ideale standplaats voor de knotbomen. De aanwezige soorten zijn zeldzaam omdat ze nog zuivere vertegenwoordigers zijn van hun eigen soort. Knotbomen van deze soort en van deze ouderdom zijn zeldzaam voor de regio.


Prudens Van Duyseplein zonder nummer (Gent)
De solitaire plataan bevindt zich op het Prudens Van Duyseplein te Gent, een in 1883 aangelegd rondpunt waar vijf straten op uit komen. De plataan vormt een markante blikvanger en is het middelpunt van het plein.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Trop zonder nummer (Pepingen)
De voormalige hoeve en herberg, genaamd De Helle, is beschermd als monument. De bescherming omvat de hoeve en haar omgeving, bestaande uit het bakhuis en het moestuin- en boomgaardperceel.


Kerklaan (Machelen)
Deze bescherming betreft de parochiekerk Sint-Gertrudis (het gehele gebouw).


Kwatemstraat 2 (Herne)
De hoeve Hof te Kwatem is samen met haar onmiddellijke omgeving beschermd als monument. De bescherming omvat de hoeve, de ommuurde moestuin met bakhuis en het aangrenzende weiland en boomgaard.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Project beschermingsdatabank 2013-2016 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028 (Geraadpleegd op )