Gebeurtenis

Project beschermingsdatabank 2013-2016

beschermingen
ID
1028
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028

Beschrijving

Het project over de beschermingsdatabank heeft tot doel een efficiënte en inhoudelijk correcte databank van de beschermingsbesluiten en de beschermde objecten te ontsluiten. Beschermde objecten worden gedocumenteerd met tekst en foto, een GIS-intekening met een correct adres en worden gekoppeld aan de relevante besluiten.

Bron     : Projectcharter Beschermingsdatabank
Auteurs :  Mortier, Sophie
Datum  :


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

't Maegelijnplein 1, Kattestraat 32-34 (Aalst)
De Heilige Geestkapel is een restant van het Godshuis Tafel van de Heilige Geest en klimt op tot een bouwfase van 1470. Gerestaureerd in 1893 en vanaf 1901 vergroot met twee traveeën naar het oosten en oprichting van een nieuwe sacristie onder leiding van architect Jules Goethals. Van de neogotische interieuraankleding vanaf 1909 getuigt nog een glasraam van Jozef Casier. Deel ingebouwde, rechthoekige kapel onder leien zadeldak met dakruitertje, bekroond met een gebogen naaldspits, bestaat uit een verankerde baksteenbouw met gebruik van zandsteen voor de afgeschuinde sokkel en afwerking der muuropeningen.


Keizersplein 14 (Aalst)
Dit enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak dateert uit het tweede decennium van de 19de eeuw. Het huidige, decoratieve uitzicht wordt bepaald door een herbestemming van het burgerhuis tot een bankkantoor volgens een bouwaanvraag van 1927.


Brusselbaan 2, Brusselse steenweg 211-213 (Aalst)
Het domein Ronsevaal omvat het eclectisch landhuis met aanhorigheden uit circa 1892-1895, het omgevend landschappelijk aangelegd park met daarin de in 1930 opgerichte cottagevilla Les Trembles, die in 1960 L-vormig uitgebreid werd naar ontwerp van architect Jacquelin Taylor Robertson en voorzien werd van een eigen tuinaanleg door Russell Page.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Pley zonder nummer (Voeren)
Oorlogsmonument ter nagedachtenis van de gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog met nabijgelegen vrijheidsboom.


Kinkenberg, Konijnsberg (Voeren)
Het driehoekig plein van de Kinkenberg met omgeving te 's Gravenvoeren, is beschermd als landschap.


Sint-Vincentiusstraat 12 (Antwerpen)
Het huis In de Gulden Spoor met poortgebouw, overdekte galerij en koetshuis in de tuin te Antwerpen, is beschermd als monument.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Project beschermingsdatabank 2013-2016 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028 (Geraadpleegd op )