Gebeurtenis

Project beschermingsdatabank 2013-2016

beschermingen
ID
1028
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028

Beschrijving

Het project over de beschermingsdatabank heeft tot doel een efficiënte en inhoudelijk correcte databank van de beschermingsbesluiten en de beschermde objecten te ontsluiten. Beschermde objecten worden gedocumenteerd met tekst en foto, een GIS-intekening met een correct adres en worden gekoppeld aan de relevante besluiten.

Bron: Projectcharter Beschermingsdatabank
Auteurs: Mortier, Sophie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Bronstraat (Zoutleeuw)
De neoclassicistische kerk uit 1840 is excentrisch gelegen in een landelijke omgeving. In de kerk bevindt zich een verplaatsbaar rococo orgel uit de 18de eeuw.


Waversesteenweg 331 (Overijse)
Het complex bestaat uit een kruisvormig hoofdgebouw - het sanatorium - en verschillende, over het terrein verspreide dienstgebouwen die architecturaal één geheel vormen, gebouwd in 1936-1937 naar ontwerp van Maxime Brunfaut.


Demerstraat 30 (Diest)
Herenhuis van twee bouwlagen en acht traveeën, met een minstens tot de 18de eeuw opklimmende kern. Laat 19de-eeuwse koetshuis en vormelijk identieke houtopslagplaats.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Mariëndaalplaats 1-16, 17, Mariëndaalstraat 41-55 (Diest)
De sociale woonwijk in neotraditionele stijl te Diest, is beschermd als stadsgezicht.


Sint-Jansveld 18-18A (Diest)
Het voormalig Refugiehuis van de Oratorianen van Scherpenheuvel met inbegrip van de tuin te Diest, is beschermd als monument.


Graanmarkt, Henri Verstappenplein, Sint-Janstraat, Veemarkt, Zeven Weeënstraat (Diest)
De vroegere burchtheuvel van Diest, reeds voorzien van een motte met donjon in de 11de eeuw, is momenteel ingericht als stadspark.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Project beschermingsdatabank 2013-2016 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.