Gebeurtenis

Project beschermingsdatabank 2013-2016

beschermingen
ID
1028
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1028

Beschrijving

Het project over de beschermingsdatabank heeft tot doel een efficiënte en inhoudelijk correcte databank van de beschermingsbesluiten en de beschermde objecten te ontsluiten. Beschermde objecten worden gedocumenteerd met tekst en foto, een GIS-intekening met een correct adres en worden gekoppeld aan de relevante besluiten.

Bron     : Projectcharter Beschermingsdatabank
Auteurs :  Mortier, Sophie
Datum  : 2013


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Kapelstraat 82, 99 (Ranst)
De hoeve De Nederhinne en de Hinnepikhoeve zijn gelegen in een open en landelijke omgeving.


Dorpsstraat , Kapelstraat (Kortenaken)
Op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Kapelstraat te Ransberg en Hoeleden (beide deelgemeenten van Kortenaken) bevindt zich een eeuwenoude kapel gewijd aan de Verlosser die omringd is door twee witte paardenkastanjes (Aesculus hippocastanum) en één winterlinde (Tilia cordata).


Kerkstraat (Hoogstraten)
De opgaande lindeboom bevindt zich tussen de kerk en het gebouw met huisnummer 4-6, op het omhaagde kerkhof. De oorspronkelijke linde zou uit 1627(?)dateren. De boom is omgewaaid in 1972 en werd vervangen door een nieuwe linde.

Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Assestraat, Essene-Kerkplein 1 (Affligem)
De tuin van de pastorie van de Onze-Lieve-Vrouwparochie te Essene (Affligem) is beschermd als landschap. De bescherming omvat de pastorietuin, met inbegrip van de ommuring en toegangspoort. De als monument beschermde pastorie en twee bijgebouwen zijn niet opgenomen in de bescherming als landschap.


Alsemberg, Dworp (Beersel)
De Meigemheide – deel 'De Cluts' is beschermd als landschap.


Weg tussen Weiden 14-24 (Bierbeek)
De bescherming als monument betreft de hoeve, zogenaamd Berkenhof..