Gebeurtenis

Actualisatie teksten beschermingen Vlaams-Brabant

beschermingen
ID: 1029   URI: https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1029

Beschrijving

In het kader van het project beschermingsdatabank werden voor bepaalde inventarisfiches nieuwe teksten aangemaakt op basis van het beschermingsdossier of extra informatie uit de archieven opgesteld ten tijde van de bescherming van het goed.

Bron     : -
Auteurs :  Mortier, Sophie
Datum  : 2013


Relaties


Bekijk gerelateerde aanduidingsobjecten

Brusselstraat zonder nummer (Ternat)
De bescherming als landschap betreft de gewijzigde omgeving van vierkantshoeve Hof ten Berg, zonder de als monument beschermde hoevegebouwen, maar met inbegrip van de binnenkoer.


Terloonststraat 22 (Kampenhout)
Een omgracht kasteeltje daterend uit de 15de en 16de en 17de eeuw met dienstgebouwen uit de 18de eeuw, dat sinds 1956 zorgvuldig gerestaureerd werd onder leiding van R.M. Lemaire.


Sint-Jan Berchmansstraat 24 (Diest)
De woning De Gulden Maan, bekend als het geboortehuis van Johannes Berchmans, is beschermd als monument.

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Grote Markt 25 (Vilvoorde)
Breedhuis met bewaard café-interieur, eenvoudige lijstgevel met negentiende-eeuws uitzicht, gemarkeerd door een fraaie pui in art decostijl uit het interbellum.


Kerkstraat 251 (Grimbergen)
Bakstenen rijhuis van twee bouwlagen onder doorlopend pannen zadeldak, uit het begin van de 20ste eeuw, waarvan de begane grond in de jaren 1920 verbouwd werd tot een woongedeelte, een café in pakketbootstijl en een danszaal in beaux-artsstijl.


Pastoor Bolsstraat 16-20 (Beersel)
Karakteristiek hoekpand uit het begin van de 20ste eeuw met een authentiek bewaard burgerlijk café uit het interbellum, gelegen binnen het beschermde dorpsgezicht van Alsemberg. Het pand bevatte voorheen ook een winkel in het linkse gedeelte.