Gebeurtenis

Inventarisatie Slagveld van Halen

geografische inventarisatie
ID
1043
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1043

Beschrijving

Het landschappelijke geheel “Slagveld van Halen” werd geïnventariseerd naar aanleiding van een vraag voor de opname van dit gebied in de Landschapsatlas. De vraag concentreerde zich rond het erfgoed van het slagveld uit de Eerste Wereldoorlog waarvan diverse sporen en relicten bewaard zijn.

Voor deze inventarisatie werd een inhoudelijk onderzoek en terreinwerk uitgevoerd en werd de actuele toestand geregistreerd aan de hand van foto’s. Op basis hiervan werd de tekstfiche en de afbakening van het gebied toegevoegd. Daarnaast werden er tijdens deze gebeurtenis ook nieuwe erfgoedobjecten (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch) toegevoegd aan de inventaris en bestaande fiches geactualiseerd.

Bij de inventarisatie werd uitgegaan van de afbakening van het landschappelijke geheel. Er werd echter vaak ruimer gekeken dan deze strikte afbakening waardoor er ook objecten kunnen zijn opgenomen die buiten deze afbakening liggen.

 

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Markt zonder nummer (Halen)
Monument opgericht door de Touring Club van België gelegen op de markt ten zuiden van de kerk.


Kanonniersstraat zonder nummer (Halen)
Na de bezetting opgericht ter ere van de gesneuvelden en oud-strijders van Halen.


Ijzerwinningstraat zonder nummer (Halen)
Hardstenen kruis als enige restant van een Duitse begraafplaats van tijdens de Eerste Wereldoorlog gelegen ten oosten nabij de IJzeren Winninghoeve.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Inventarisatie Slagveld van Halen [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1043 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.