Gebeurtenis

Toevalsvondst Ter Duinenlaan

anthracologisch onderzoek, zaden- en vruchtenonderzoek, onderzoek van ongewervelde diersoorten, onderzoek van gewervelde diersoorten, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen, toevalsvondsten
ID
1071681
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071681

Beschrijving

Bij het uitgraven van een bouwput voor de aanleg van het nieuwe politiekantoor bemerkte de kraanman op 22 december 2016 op ongeveer 5 m diepte ineens (menselijk?) botmateriaal. Nog dezelfde dag werd de vondst officieel gemeld bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Een onmiddellijke opvolging van deze toevalsvondst kon evenwel niet gebeuren door het aanbreken van het bouwverlof. De opstart van het archeologisch onderzoek was tijdens deze periode om veiligheidsredenen namelijk niet aan de orde.

De archeologische opgraving startte op 10 januari en werd afgerond op 27 januari.

Auteurs: Cousserier, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/101
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: Dewilde M. e.a. 2019: Een Merovingische nederzetting en grafveld aan de Vlaamse kust. Een toevalsvondst aan de Ter Duinenlaan te Koksijde. Eindverslag, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 117. Brussel: agentschap Onroerend Erfgoed.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ter Duinenlaan (Koksijde)
Na de melding van een toevalsvondst in Koksijde (Ter Duinenlaan) werd begin 2017 een Laat-Merovingische bewoning en grafveld opgegraven door het agentschap Onroerend Erfgoed.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Toevalsvondst Ter Duinenlaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071681 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.