Gebeurtenis

Toevalsvondst Koksijde Ter Duinenlaan

anthracologisch onderzoek, zaden- en vruchtenonderzoek, onderzoek van ongewervelde diersoorten, onderzoek van gewervelde diersoorten, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen, toevalsvondsten
ID
1071681
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071681

Beschrijving

Bij het uitgraven van een bouwput voor de aanleg van het nieuwe politiekantoor bemerkte de kraanman op 22 december 2016 op ongeveer 5 m diepte ineens (menselijk?) botmateriaal. Nog dezelfde dag werd de vondst officieel gemeld bij het agentschap Onroerend Erfgoed. Een onmiddellijke opvolging van deze toevalsvondst kon evenwel niet gebeuren door het aanbreken van het bouwverlof. De opstart van het archeologisch onderzoek was tijdens deze periode om veiligheidsredenen namelijk niet aan de orde.

De archeologische opgraving startte op 10 januari en werd afgerond op 27 januari.

Auteurs :  Cousserier, Katrien
Datum  :

Bronnen

Bron: URI : https://id.erfgoed.net/archeologie/toevalsvondsten/95
Type: vondstmelding
Datum:

Bron: Dewilde M. e.a. 2019: Een Merovingische nederzetting en grafveld aan de Vlaamse kust. Een toevalsvondst aan de Ter Duinenlaan te Koksijde. Eindverslag, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 117. Brussel: agentschap Onroerend Erfgoed.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ter Duinenlaan (Koksijde)
Vroegmiddeleeuwse nederzetting die kort in de tijd opgevolgd werd door een grafveld.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Toevalsvondst Koksijde Ter Duinenlaan [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071681 (Geraadpleegd op )