Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Ingelmunster Meulebekestraat

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem, sleuvenonderzoek
ID
1071774
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071774

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd van 8 juli 2020 tot 9 juli 2020. Het vooronderzoek bracht verschillende sporen aan het licht, die in de late ijzertijd - vroeg Romeinse periode gedateerd worden. Ze behoren enerzijds tot funeraire praktijken en anderzijds tot activiteiten in verband met het ontginnen van het landschap. In totaal werden zeventien sporen door de archeologen herkend. Het gaat om brandrestengraven, houtskoolmeilers en (ontginnings)kuilen, samen met grachten en kuilen. 

Auteurs :  MONUMENT - VANDEKERCKHOVE
Datum  :

Bronnen

Bron: MESTDAGH B. (2020): Nota. Ingelmunster Meulebekestraat (prov. West-Vlaanderen), Ingelmunster
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Meulebekestraat 112 (Ingelmunster)
Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd van 8 juli 2020 tot 9 juli 2020. Het vooronderzoek bracht verschillende sporen aan het licht, die in de late ijzertijd - vroeg Romeinse periode gedateerd worden. Ze behoren enerzijds tot funeraire praktijken en anderzijds tot activiteiten in verband met het ontginnen van het landschap.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Proefsleuvenonderzoek Ingelmunster Meulebekestraat [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071774 (Geraadpleegd op )