Gebeurtenis

Opgraving Oostende Airport

archeologische opgravingen
ID
1071866
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071866

Beschrijving

In het kader van de geplande aanleg van een verharding en een overkapping op de luchthaven van Oostende ter hoogte van de Rolbaanstraat voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove nv tussen 28 januari en 1 februari 2019 een archeologische opgraving uit op het terrein. Opdrachtgever voor het onderzoek was de West Vlaamse Intercommunale. De geplande loods zal dienen als stelplaats voor vliegtuigen en/of andere luchthavenmaterieel.

De archeologische opgraving werd uitgevoerd volgens de strip and map-methode tijdens het afgraven van de grond, als onderdeel van de effectieve bouwwerken. Hierbij werd het volledige plangebied maximaal 60cm afgegraven ten opzichte van het referentiepijl dat werd vastgelegd op +4,00m TAW. Het afgraven zelf gebeurde door een kraan met rupsbanden en een graafbak met een breedte van 3 m. Alle graafwerken gebeurden onder begeleiding van minstens 2 archeologen. Het uitgraven van de grond gebeurde laagsgewijs, op aangeven van de archeologen en tot op het eerste relevante archeologische niveau.

Bron: Vanhoutte C. 2019: Archeologische opgraving. Verslag van resultaten. Eindverslag. Oostende Airport (prov. West-Vlaanderen). Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: VANHOUTTE C. 2019: Archeologische opgraving. Verslag van resultaten. Eindverslag. Oostende Airport (prov. West-Vlaanderen). Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Rolbaanstraat (Oostende)
Er werden dan geen archeologische sporen geregistreerd tijdens dit onderzoek.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Oostende Airport [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1071866 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.