Gebeurtenis

Opgraving Lille Zand

archeologische opgravingen
ID
1072093
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072093

Beschrijving

Het betreft een site zonder complexe verticale stratigrafie, die werd onderzocht aan de hand van een vlakdekkende opgraving. De bovengrond van de opgravingsvlakken werd verwijderd tot op het archeologisch leesbare niveau, bepaald door de leidinggevende archeoloog. Het onderzoeksterrein werd opgedeeld in zeven werkputten. Alle werkputten, sporen en een aantal representatieve profielen werden fotografisch vastgelegd. Vervolgens werden alle vlakken, profielen, sporen en aanlegvondsten topografisch ingemeten en werden de sporen en profielen beschreven, waarna de sporen werden gecoupeerd, ingetekend en gefotografeerd. Aan de straatzijde bevond zich een gracht, die intact gelaten werd. In het uiterste zuiden van het onderzoeksgebied bevond zich de toegang tot het terrein. Om de toegang tot het terrein te allen tijde te kunnen behouden, kon een beperkte zone hier niet onderzocht worden. Dit is niet problematisch want in deze zone is de densiteit aan sporen laag en er zijn niet onmiddellijk structuren vlakbij gesitueerd.

Bron     : Reyns N. 2019: Eindverslag archeologische opgraving Wechelderzande (Lille) - Zand, Rapporten All-Archeo bvba 902. Bornem: All-Archeo bvba.
Auteurs :  All-Archeo bvba
Datum  :

Bronnen

Bron: REYNS N. 2019: Eindverslag archeologische opgraving Wechelderzande (Lille) - Zand, Rapporten All-Archeo bvba 902. Bornem: All-Archeo bvba.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: https://loket.onroerenderfgoed.be/archeologie/rapporten/eindverslagen/612


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zand (Lille)
Tijdens de opgraving werden verspreid over het terrein negen spiekers vastgesteld.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Opgraving Lille Zand [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072093 (Geraadpleegd op )