Gebeurtenis

Opgraving Pastorijstraat 20-24

archeozoölogisch onderzoek, archeobotanisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1072100
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072100

Beschrijving

Tijdens het onderzoek zijn negen werkputten aangelegd. Deze afwijking van de oorspronkelijke opdeling in vier putten werd uitgevoerd omdat het reliëf van het terrein het aanleggen in vier putten moeilijk toeliet. Het vlak werd aangelegd in de top van de C-horizont. Waar nodig werd een tweede vlak aangelegd.

Bron: Van den Notelaer D. & Hazen P.L.M. (red.) 2019: Nieuwe structuren aan de Pastorijstraat te Meldert. Een archeologische opgraving aan de Pastorijstraat 20, 22 en 24 te Meldert (gemeente Lummen), VEC Rapport 91. Geel: Vlaams Erfgoed Centrum.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: VAN DEN NOTELAER D. & HAZEN P.L.M. (red.) 2019: Nieuwe structuren aan de Pastorijstraat te Meldert. Een archeologische opgraving aan de Pastorijstraat 20, 22 en 24 te Meldert (gemeente Lummen), VEC Rapport 91. Geel: Vlaams Erfgoed Centrum.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Pastorijstraat 20-24 (Lummen)
Door de matige bewaringstoestand van de site zijn vermoedelijk met name de sporen uit de Metaaltijden nauwelijks bewaard gebleven. De meeste sporen van de huidige opgraving zijn te plaatsen in de volle en begin van de late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Pastorijstraat 20-24 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072100 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.