Gebeurtenis

Integratie erfgoedobjecten

actualisaties, inventarisatie
ID
1072195
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072195

Beschrijving

Deze gebeurtenis omvat aanvullingen aan bestaande objecten bouwkundig erfgoed en archeologie met landschappelijke informatie. Dit kan voortkomen uit twee situaties:

  • In het bestaande object wordt het landschappelijke aspect, bijvoorbeeld en tuin, al uitgebreid besproken.
  • Er zijn al twee objecten, een landschappelijke en een (meestal) bouwkundige, die geïntegreerd kunnen worden tot één object.

In deze gevallen kijken we het object na, voegen de discipline "landschap" en indien relevant een specifiek thema toe. We kijken de afbakening en thesaurustermen na en passen die indien nodig aan. In het geval van integratie van twee objecten wordt een nieuwe geïntegreerde tekst toegevoegd.

Meestal is de actie beperkt tot het herwerken van de het object op basis van desktop onderzoek. In een beperkt aantal gevallen wordt er bijkomend op terrein gegaan.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Omvat

Aanvullen informatie tuinen en parken in bestaande objecten

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Haterbeekstraat 88-90 (Aarschot)
Voormalige hoeve van de heren van Speelhoven, afstammelingen van het huis van Aarschot. De herenhoeve uit de 16de-17de eeuw en vergrotingen uit de 19de eeuw met binnenplaats, tuin en boomgaard van circa 1,5 hectare werd omringd door een trapeziumvormige ringgracht. De site is nagenoeg onveranderd sinds de 18de eeuw; monumentale perelaar.


Eric Sasselaan (Antwerpen)
Twee identieke bruggen naar ontwerp van Emiel Van Averbeke, gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1930 te Antwerpen, gelegen over een vijver, als restant van een ravelijngracht van de Brialmontvesting.


Schuurhovenberg (Oud-Turnhout)
Voormalig landhuis/jachthuis van de familie Misonne werd in 1934 gebouwd en is gelegen te midden van een voormalig park met vijver en cementrustieke tuinbrug, in- en uitheemse boomsoorten en echelkuilen.

Bekijk gerelateerde waarnemingen

Berten Pilstraat 5 (Zonnebeke)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Integratie erfgoedobjecten [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072195 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.