Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Lichtervelde Stegen Akker

sleuvenonderzoek, archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem
ID
1072492
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072492

Beschrijving

Bij een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd op een perceel langs de Tweelindenstraat te Lichtervelde kwamen 5 archeologische sporen aan het licht die te combineren zijn tot 2 structuren: een gracht uit de nieuwe tijden en een oudere greppel. De oudere greppel kan moeilijk precies gedateerd worden. Deze wordt gesneden door de gracht en in de vulling ervan werd een vuurstenen artefact aangetroffen.

Auteurs: Pieters, Marnix
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ALUWE K., VERGAUWE R., LALOO P. & VAN DE VELDE S. 2020: Lichtervelde Stegen Akker Archeologienota Verslag van Resultaten, Bredene.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Tweelindenstraat (Lichtervelde)
Bij dit proefsleuvenonderzoek op een perceel gelegen langs de Tweelindenstraat werden 5 archeologische sporen onderzocht. Deze zijn te combineren tot twee structuren: een gracht uit de nieuwe tijden en een oudere greppel die gesneden wordt door de gracht uit de nieuwe tijden. In de vulling van de oudere greppel werd een vuurstenen artefact aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Proefsleuvenonderzoek Lichtervelde Stegen Akker [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072492 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.