Gebeurtenis

Vooronderzoek Zwevegem Driesstraat 6

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1072585
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072585

Beschrijving

Voorafgaand aan het proefputten- en proefsleuvenonderzoek werd de bovenbouw van de bestaande gebouwen verwijderd. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden drie 1,80m brede sleuven gegraven conform het programma van maatregelen van de bureaustudie. Enkel in het uiterste zuiden van sleuf drie diende licht te worden afgeweken van het vooropgestelde plan omwille van de aanwezigheid van regenputten.

Uit de proefsleuven en profielputten bleek dat het zuidelijk, en dan vooral het zuidwestelijk deel van het plangebied maximaal 2m is opgehoogd tot ca. +35.89mTAW met uitzondering van het uiterste zuiden, waar zich een oprijlaan bevindt op ca. +34mTAW.

Auteurs: Goukens, Lode
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DEFRANCQ, J. 2020: Nota Verslag van resultaten Proefsleuvenonderzoek Sint-Denijs Driesstraat (Prov. West-Vlaanderen), Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Driesstraat 6 (Zwevegem)
In de proefsleuven werden verschillende funderingen van muren teruggevonden die gerelateerd kunnen worden aan verschillende gebouwen vanaf het einde van de 18de eeuw. De overige sporen bestonden uit greppels of grachten.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Zwevegem Driesstraat 6 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072585 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.