Gebeurtenis

Werfbegeleiding Vaartstraat

controle van werken
ID
1072757
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072757

Beschrijving

De aanwezigheid van een bunker uit WOI binnen het plangebied noopte tot een werfbegeleiding tijdens de aanleg van een ondergronds circuit van 150 kV kabels. Deze begeleiding gebeurde in een mofput en een aanlegsleuf voor de kabels. De bodemopbouw van de 3 opgeschoonde profielen toonde een stratigrafie van 5 verschillende ophogingspakketten (1,5m dik) waaronder nog een A/E horizont, gevolgd door een B/C horizont en een C horizont opgetekend werden. Het aanlegniveau van de kabels bevond zich hoger dan het archeologische niveau en bovendien bleek een groot deel van de oppervlakte al verstoord. De werfbegeleiding leverde geen relevante archeologische sporen noch vondsten op. Er werden evenmin sporen vastgesteld die in relatie stonden tot de bunker uit WOI. Er werden geen stalen genomen. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: LARes bvba

Bronnen

Bron: HEIRBAUT E.N.A. & DOCKX C. 2020: Werfbegeleiding aan de Vaartstraat te Beerse. Eindrapport, LAReS-rapport 233, Halle-Zoersel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Vaartstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072757 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.