Gebeurtenis

Aanvullen informatie tuinen en parken in bestaande objecten

actualisaties
ID
1072987
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072987

Beschrijving

Deze gebeurtenis omvat acties aan bestaande bouwkundige objecten waar er informatie over tuinen en parken reeds vermeld of beschreven werd. Binnen dit project werden deze fiches aangevuld met informatie over deze tuinen en parken, zowel om deze informatie beter te ontsluiten als om doorzoekbaarheid ervan te verbeteren. Er zijn verschillende acties mogelijk:

Van de objecten werden volgende aspecten nagekeken en indien nodig aangepast:

  • aanpassen afbakening
  • aanvullen (en opsplitsen) thesaurustermen
  • toevoegen discipline landschap
  • toevoegen thema
  • titel aanpassen (aanvullen tuin of park)
  • korte tekst afstemmen
  • aanvullende informatie toevoegen of in uitzonderlijke gevallen een nieuwe geïntegreerde tekst toevoegen

Hoe ver de aanvullingen gaan is afhankelijk de waarde van de tuin of park en of dit al beschreven is in de bestaande tekst (van het bouwkundig object).

Voor deze objecten is geen terreinbezoek uitgevoerd. Het toekennen van de discipline landschap gebeurde op basis van best expert judgment met raadpleging van de beschikbare bronnen. De tuin- en park structuur is bijvoorbeeld zichtbaar op historische kaarten en ook nu herkenbaar bewaard en het bomenbestand is duidelijk volwassen/oud te oordelen op basis van orthofoto's.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Integratie erfgoedobjecten

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Eric Sasselaan (Antwerpen)
Twee identieke bruggen naar ontwerp van Emiel Van Averbeke, gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1930 te Antwerpen, gelegen over een vijver, als restant van een ravelijngracht van de Brialmontvesting.


Schuurhovenberg (Oud-Turnhout)
Voormalig landhuis/jachthuis van de familie Misonne werd in 1934 gebouwd en is gelegen te midden van een voormalig park met vijver en cementrustieke tuinbrug, in- en uitheemse boomsoorten en echelkuilen.


Onze Lieve Vrouwplein 10 (Aalst)
De pastorie werd samen met de kerk opgetrokken in 1902 door architect Jules Goethals naar zijn ontwerp uit 1899. Naar stijl en materiaalgebruik getuigen beide panden van de late neogotiek. De pastorie bezit achteraan een beboomde siertuin.

Bekijk gerelateerde waarnemingen

Berten Pilstraat 5 (Zonnebeke)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Aanvullen informatie tuinen en parken in bestaande objecten [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1072987 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.