Gebeurtenis

Opgraving Ganzenstraat 32

archeologische opgravingen
ID
1073038
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073038

Beschrijving

Naar aanleiding van de geplande stedenbouwkundige vergunningsaanvraag binnen een vastgestelde archeologische zone werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd. De opgraving werd uitgevoerd binnen 1 werkput; deze had een totale oppervlakte van 39m2.

Om een inzicht te krijgen in de stratigrafie van de site werden in totaal 15 profielen geregistreerd. Deze werden steeds zo veel mogelijk gelinkt aan de opgravingsvlakken. De stratigrafische eenheden werden zoveel mogelijk onderzocht op de aanwezigheid van vondstmateriaal om een chronologisch inzicht in de site te krijgen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: DE GRYSE J. & EGGERMONT S. 2020: Ganzenstraat 32 (Brugge, West-Vlaanderen). Rapportering werfbegeleiding. Deel 1: eindverslag, Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ganzenstraat 32 (Brugge)
Naar aanleiding van de geplande stedenbouwkundige vergunningsaanvraag binnen een vastgestelde archeologische zone werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Het opgegraven aardewerk situeert zich in de late middeleeuwen (14de/15de eeuw). Daarnaast werd er slechts één spoor aangesneden dat waarschijnlijk uit de nieuwe tijd dateert.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Ganzenstraat 32 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073038 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.