Gebeurtenis

Opgraving Rijksweg zwembadcomplex

radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1073067
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073067

Beschrijving

In het kader van de geplande bouw van een nieuw sportcomplex voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove nv een archeologische
opgraving uit op het terrein. De geplande werken voorzien de bouw van een nieuwe zwembadhal met doelgroepenbad, een sporthal, omkleedzones, cafetaria, sport- en leslokalen en algemene gebouwfuncties.

Deze opgraving volgt op een bureauonderzoek, een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Het plangebied had een oppervlakte van 3.387m2 en werd opgedeeld in 4 werkputten. Tijdens de archeologische opgraving werden 38 verschillende archeologische sporen geregistreerd. Bulkstalen werden genomen met het oog op C14-analyse.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: DERWEDUWEN N. 2020: Archeologische opgraving Wielsbeke Rijksweg (prov. West-Vlaanderen). Verslag van resultaten eindverslag, Ingelmunster.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Vooronderzoek Rijksweg Zwembadcomplex

Hernieuwenstraat, Rijksweg 314 (Wielsbeke)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hernieuwenstraat, Rijksweg 314 (Wielsbeke)
Bewoningssite uit de volle en late middeleeuwen gedetecteerd bij een proefsleuvenonderzoek. Behalve een aantal greppels werd ook een noordwest-zuidoost georiƫnteerd gebouw aangetroffen. Het vondstenmateriaal bestaat vooral uit aardewerk; meer bepaald uit twee periodes: 11de-12de eeuw en 13de-14de eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Rijksweg zwembadcomplex [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073067 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.