Gebeurtenis

Vooronderzoek Lievegem Schoolstraat

archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1073122
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073122

Beschrijving

Er werden twee proefsleuven aangelegd en één dwarssleuf voor een totale oppervlakte van 83,84 m². Het totale plangebied voor proefsleuvenonderzoek omvat 770 m², waardoor 10,89 % onderzocht werd.

De sleuven werden aangelegd met behulp van een kraan. Van alle sleuven werden overzichtsfoto’s gemaakt. De sleuven en sporen werden ingetekend met een Total Station en gedocumenteerd aan de hand van beschrijvingen. Indien een spoor zich tegen de putwand bevond, werd het werkputprofiel opgeschoond om de relatie tussen het spoor en de bodemhorizonten te registreren.

Auteurs :  BAAC bvba Vlaanderen
Datum  :

Bronnen

Bron: DE HERDT T. en SWAELENS C. 2021: Eindverslag Wetenschappelijke vraagstelling - Waarschoot, Schoolstraat 3, BAAC Vlaanderen Archeologierapport 1669, Gent.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Schoolstraat 3 (Lievegem)
Indien er zich ooit een enig noemenswaardige archeologische vindplaats binnen het plangebied bevond werd die volledig verstoord.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vooronderzoek Lievegem Schoolstraat [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073122 (Geraadpleegd op )