Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Europark 11

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073200
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073200

Beschrijving

Na de sloop van de bestaande bebouwing en verharding werden in totaal zeven sleuven en vier kijkvensters aangelegd. Door de aanwezige verstoringen werd het terrein opgedeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel. In het zuidelijk deel werden drie sleuven loodrecht op de huidige weg aangelegd, zij hadden een noordoost-zuidwest richting. In het noorden van het terrein werden vier sleuven parallel met de bestaande weg aangelegd. Twee van de vier sleuven werden onderbroken door aanwezige verstoringen.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ENGELS L. & DE RAYMAEKER A. 2021: Nota. Het archeologisch vooronderzoek aan Europark 11 te Lanaken, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Europark 11 (Lanaken)
Een deel van het terrein bleek verstoord te zijn. In het niet verstoorde, oostelijk, deel van het terrein werden 2 kuilen en 2 greppels aangetroffen in de proefsleuven. Er werd 1 scherf en 1 dakpanfragment aangetroffen. Voor de greppels wordt een recente datering vermoed. Voor de 2 kuilen wordt een datering vanaf de metaaltijden vooropgesteld, mogelijk zijn de kuilen Romeinse houtskoolmeilers.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Proefsleuvenonderzoek Europark 11 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073200 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.