Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek grafheuvels Heike Klein-Ravels

preventieve opgravingen, vlakopgravingen, kwadrantenmethode, archeologische opgravingen
ID
1073221
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073221

Beschrijving

Alle grafheuvels zijn onderzocht met de gebruikelijke kwadrantenmethode. Proefsleuven tussen en naast de heuvels hadden verder tot doel de omvang van de begraafplaats buiten de zichtbare heuvelgroep te bepalen. 

Auteurs: Annaert, Rica
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ANNAERT R. & VAN IMPE L. 1985: Een grafheuvelgroep uit de IJzertijd te Klein-Ravels (Gem. Ravels), Archaeologia Belgica I-2, 37-41.
Type: literatuur
Datum:

Bron: VAN IMPE L. & ANNAERT R. 1985: Prehistorische bewoning ten Noorden van Turnhout: het gebied van Ravels-Weelde-Poppel, in: De Kok H & landuyt G. (eds) 1985: Liber Amicorum E. Van Autenboer, Taxandria Nieuwe Reeks LVII, 30.
Type: literatuur
Datum:

Bron: GALLOO M. 2014: Klein-Ravels/Het Heike binnen de noordwestelijke urnenveldengroep. Een analyse van de parallellen tussen het urnenveld Klein-Ravels/Het Heike en de gelijkaardige urnenvelden binnen de noordwestelijke urnenveldengroep (niet-gepubliceerde masterscriptie Universiteit Gent)
Type: literatuur
Datum:


Relaties


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Klein Ravels (Ravels)
Kleine groep grafheuvels en vlakgraven uit de vroege ijzertijd al dan niet omgeven door kringgreppel of palenkrans. Opgegraven in 1984 in het kader van een BTK-project van de gemeente Ravels in samenwerking met de toenmalige Nationale Dienst voor Opgravingen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch onderzoek grafheuvels Heike Klein-Ravels [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073221 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.