Gebeurtenis

Opgraving Zonnebloemweg

vlakdekkende opgravingen
ID
1073318
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073318

Beschrijving

Naar aanleiding van een geofysisch onderzoek werden archeologische boringen geplaatst op het traject van de 2 bouwprojecten. De boringen en het geofysisch onderzoek brachten een paleolandschap aan het licht waardoor werd overgegaan tot een vlakdekkende opgraving. 

Er worden 31 vlakken aangelegd waarbij de vlakken met silex nog eens opgedeeld worden volgens een grid van 0,50m x0,50m en opgegraven met een spit van 5cm. De inhoud van de vakken wordt gezeefd met een maaswijdte van 1mm. De totale oppervlakte van de opgraving is 3.504m², 458 vakjes en 382,8m profielwanden. Er worden in totaal 414 vuurstenen artefacten opgegraven. 

Auteurs: Wouters, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VERWERFT D., HINSCH J., HILLEWAERT B., LAMBRACHT G., ROELENS F., HUYGHE J., DECRAEMER S.: Steentijd onder de polderklei. Archeologisch onderzoek van prehistorische resten in de oostelijke kustvlakte. De Grote Rede, 45, 15-23.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan

Booronderzoek Brugge

Dudzele (Brugge)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zonnebloemweg (Brugge)
Naar aanleiding van de aanleg A11 werd een booronderzoek en in navolging een opgraving uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Zonnebloemweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073318 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.