Gebeurtenis

Waarderend testvakkenonderzoek fase 3 Zone 4 - Logistiek Pak Waasland

evaluerend onderzoek
ID
1073396
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073396

Beschrijving

De zandrug met een oppervlakte van ongeveer 17ha wordt onderworpen aan een waarderend prospectie onderzoek. Hiervoor werden vier grote werkputten aangelegd met hierin testputten van 0,5m x 0,5m x 0,1m. De testputten werden in een verspringend driehoeksgrid van 1,5m x 1,5m aangelegd. Dat leverde in totaal iets meer dan 30.000 testvakken op. 

Auteurs: Wouters, Ingrid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: PERDAEN Y., WOLTINGE I., OPBROEK M., DE LOECKER D. 2016: Grootschalig waarderend testvakkenonderzoek ter hoogte van het Logistiek Park Waasland Fase West (Verrebroek-Beveren, Oost-Vlaanderen,België). Notae Praehistoricae, 36, 113-119.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Schoorhavenweg (Beveren)
Het doel van het testvakkenonderzoek was de zandrug te waarderen in functie van een definitieve opgraving. Er worden een aantal voorlopige bevindingen gepresenteerd aan de hand van waarnemingen tijdens het opgraven en een eerste screening van de zeefresidu's. Deze eerste waarnemingen wijzen op een lange bewoningsgeschiedenis van de zandrug.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Waarderend testvakkenonderzoek fase 3 Zone 4 - Logistiek Pak Waasland [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073396 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.