Gebeurtenis

Vooronderzoek Kraaienbroekstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, metaaldetectie
ID
1073792
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073792

Beschrijving

De metaaldetectie werd uitgevoerd op maandag 20 april 2020, voorafgaand en tijdens het proefsleuvenonderzoek. Tijdens de aanleg van de proefsleuven werd zo de zone waar de proefsleuven en kijkvensters werden aangelegd én de uitgegraven zandhopen onderzocht met een metaaldetector. Dit in functie van het detecteren van artefacten in de bouwvoor die verband zouden kunnen houden met een militair treffen uit 1334 dat op deze plaats wordt aangegeven. De metaaldetectie leverde echter geen relevante archeologische vondsten of indicaties van een militair treffen op.


Het proefsleuvenonderzoek vond eveneens plaats op maandag 20 april 2020. Het sleuvenplan zoals opgenomen in de bureaustudie werd gevolgd en de sleuven werden op vraag van de initiatiefnemer zodanig aangelegd dat de zones met toekomstige woningen vermeden werden. In totaal werden 4 parallelle noordwest-zuidoost georiënteerde proefsleuven aangelegd.

Auteurs :  Acke & Bracke bvba
Datum  :

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M. & FONTEYN P. 2020: Nota Dilbeek Kraaienbroekstraat Verslag van Resultaten, Moerbeke-Waas
Type: literatuur
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vooronderzoek Kraaienbroekstraat [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073792 (Geraadpleegd op )