Gebeurtenis

Vooronderzoek Groeneweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1073793
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073793

Beschrijving

Het landschappelijke booronderzoek werd uitgevoerd op 21 mei. Binnen het plangebied is een boorgrid van 50 x 40 m gehanteerd . Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm.

Tijdens de uitvoering van het verkennende archeologische booronderzoek werd verspreid over het terrein werden 138 verkennende archeologische boringen geplaatst. Het archeologische booronderzoek werd uitgevoerd op woensdag 17 en donderdag 18 juni 2020.

Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek diende er bijna niet afgeweken te worden van het voorgestelde sleuvenplan. Enkel werkput 2 is hierbij meer naar het oosten geplaatst omwille van de aanwezige bomen en storthopen die zich hier bevonden. In totaal werd er 2.359 m² onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met ca. 14,7% van het te onderzoeken plangebied. Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op vrijdag 24 en maandag 27 juli 2020

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN BAVEL J., ADRIAENSEN J., WIJNEN J. en VERRIJCKT J. 2020: Nota Overijse, Groeneweg 110: Verslag van Resultaten, Beerse
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Groeneweg 110 (Overijse)
Archeologisch vooronderzoek


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Groeneweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073793 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.