Gebeurtenis

Pervijze Nieuwpoortstraat

archiefonderzoek
ID
1073896
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073896

Beschrijving

In het kader van het opstellen van een archeologienota voor een projectgebied gelokaliseerd langs de Nieuwpoortstraat te Pervijze werd door B. Stichelbaut een onderzoek uitgevoerd van de beschikbare luchtfoto's uit WOI en WOII. Dit onderzoek leverde informatie op over WOI-structuren binnen het onderzoeksgebied en WOII-structuren gelegen buiten het onderzoeksgebied.

Auteurs: Pieters, Marnix
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: STICHELBAUT B. 2020: Pervijze-Site Ballanck. Historisch desktoponderzoek a.d.h.v. historische luchtfoto's en loopgravenkaarten, CHAL-rapport 93, Gent.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:
Toelichting: Onderzoek van historische luchtfoto's uit WOI en WOII.


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nieuwpoortstraat 7 (Diksmuide)
In de context van het opmaken van een archeologienota voor een aantal percelen gelegen langs de Nieuwpoortstraat te Pervijze werd een onderzoek uitgevoerd van luchtfoto's uit WOI en WOII. Dit onderzoek leverde informatie op over de locatie van een Belgische loopgraaf evenwijdig aan de Nieuwpoortstraat en in gebruik van 1915 tot 1918.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Pervijze Nieuwpoortstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073896 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.