Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kluize

verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073931
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073931

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden om het terrein te evalueren, vijf boringen uitgevoerd volgens een verspringend driehoeksgrid van 30 x 40 m.

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werden 33 manuele boringen volgens een verspringend driehoeksgrid van 10 x 12 m uitgezet.

Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 417,34 m². Dit is 10,3 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 152,34 m². Dit is 3,76 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 14,06 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: EVAERT R. & KENNIS J. 2021: Nota Oordegem (Lede) - Kluize. Rapporten All-Archeo bvba 1165, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kluize (Lede)
Naar aanleiding van de realisatie van een verkaveling bestaande uit zes loten voor eengezinswoningen met bijhorende wegenis en infrastructuur, werd een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Kluize [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073931 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.