Gebeurtenis

Vooronderzoek Kanaalweg

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1073985
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073985

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek diende te gebeuren met een Edelmanboor met een diameter van 7cm waarbij de boringen moesten worden geplaatst op relevante locaties met het oog op inzicht in de bodemopbouw van het projectgebied. In totaal werden 16 boringen uitgezet.

Er werden vijf parallelle 1,80m brede sleuven met een tussenafstand van ca.15m, aangelegd met als doel de ondergrond archeologisch in kaart te brengen. De oppervlakte van het onderzoeksterrein bedroeg 4771,91m². Hiervan werd 662m² onderzocht, hetzij 13,9% van het onderzoekbare terrein.

Auteurs: Vervoort, Thomas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: LEGRAND P., VANHOUTTE C. 2019: Nota Oostrozebeke Kanaalweg - Verslag van resultaten landschappelijk booronderzoek, Monument Vandekerckhove nv, Ingelmunster.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bron: BAS J., VANHOUTTE C. 2020: Nota OOSTROZEBEKE KANAALWEG - Verslag van resultaten proefsleuvenonderzoek, Monument Vandekerckhove nv, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Kanaalweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1073985 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.