Gebeurtenis

Opgraving Ertveldesteenweg

archeologische opgravingen
ID
1074155
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074155

Beschrijving

Naar aanleiding van de bouw van een nieuwe verkaveling langs de Ertveldesteenweg te Oosteeklo (Oost-Vlaanderen) werd eind mei 2020 een archeologische opgraving uitgevoerd.

Het plangebied bevindt zich ten zuidoosten van de dorpskern van Oosteeklo, ten zuiden van de Ertveldesteenweg, en heeft een totale oppervlakte van ca. 8053m². Het vervolgonderzoek werd uitgevoerd in het zuidoostelijke deel van het terrein, die een oppervlakte heeft van ca. 1750m².

Alle gegevens van de opgraving werden opgelijst in de plannen-, foto-, sporen-, vondsten-, tekeningen- en stalenlijst. Het vondstmateriaal werd gewassen, gedroogd, gesplitst en ingevoerd, waarna een assessment en een voorstel tot verdere uitwerking werden gemaakt. Nadien werd het vondstmateriaal conform de Code van Goede Praktijk degelijk ingepakt. Een macrobotanisch staal werd voorgelegd voor waarderend botanisch onderzoek. Een houtskoolstaal werd voorgelegd voor anthracologisch onderzoek en C14 onderzoek.

Auteurs: Vervoort, Thomas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: ACKE B., BRACKE M., FONTEYN P. & WYNS G. 2021: Eindverslag Oosteeklo Ertveldesteenweg, Acke & Bracke bv, Moerbeke-waas.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Ertveldesteenweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074155 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.