Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Smallerijt

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk booronderzoek
ID
1074159
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074159

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, werd binnen het projectgebied een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Het landschappelijk booronderzoek bestond uit 3 boringen die verspreid over het terrein werden uitgevoerd met een Edelmanboor.

Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden vier parallelle proefsleuven van 2 m breed aangelegd en één kijkvenster voor een totale oppervlakte van ca. 185 m². De totale advieszone voor proefsleuvenonderzoek omvat ca. 2142 m², waardoor slechts 8,6 % onderzocht werd. Er werden op het terrein twee bodemprofielen geregistreerd. Deze bevestigden de waarnemingen van het booronderzoek. Er werden over de vier proefsleuven in totaal 18 sporen aangetroffen en er zijn 2 scherven handgevormd aardewerk ingezameld. Er gebeurde geen staalname.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: OP DE BEECK S. & HERMANS M. 2021: Nota Westerlo, Smallertijd. Deel 1: Verslag van de Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 1866, Bassevelde.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Smallerijt [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074159 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.