Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Groenenborgerlaan

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074193
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074193

Beschrijving

Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de realisatie van een onderkelderde nieuwbouw en herinrichtingswerken, werd binnen het projectgebied een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. 

Er werden 5 werkputten (3 proefsleuven en 2 kijkvensters) aangelegd. De proefsleuven lagen parallel aan elkaar, een sleuf had nog een vertakking richting het zuidwesten. Twee sleuven waren 2m breed, 1 sleuf was 3m breed. De aanwezigheid van een boom en talrijke kabels van leidingen bemoeilijkten het onderzoek. Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 177,63 m². Dit is 8,32 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 50,46 m². Dit is 2,36 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 10,68 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd.

Er werden vier bodemprofielen geregistreerd, die min of meer een gelijke bodemopbouw vertonen. Er is overal sprake van een A-C bodemopbouw. In
twee van de vier bodemprofielen werden verstoringen waargenomen.

Er zijn 22 sporen geregistreerd maar geen vondsten. Er gebeurde geen staalname.

 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: KENNIS J. 2021: Nota Antwerpen-Groenenborgerlaan 171, Rapporten All-Archeo bvba 1224, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Groenenborgerlaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074193 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.