In eerste instantie werd een verkennend archeologisch booronderzoek uitgevoerd. Er werden hiervoor 214 boringen in een grid van 10 bij 12 m geplaatst.
Voor het waarderend archeologisch booronderzoek werden 176 waarderende boringen geplaatst in een vernauwd grid van 5 bij 6 m. Later werden nog 36 bijkomende boringen geplaatst binnen een grid van 2,5 bij 3 m met als doel de eventuele aanwezigheid van vondstconcentraties op drie positieve boorlocaties na te gaan. Tegelijkertijd zijn in de onmiddellijke nabijheid van deze bijkomende archeologische boringen tijdens het proefsleuvenonderzoek een aantal profielputten gezet om de bodemopbouw en bodemgaafheid in meer detail te bekijken.
Voor het proefsleuvenonderzoek werden 17 proefsleuven aangelegd, 15 kijkvensters en één profielput voor een totale oppervlakte van ca. 2.822 m². Het totale plangebied voor proefsleuvenonderzoek omvatte ca. 30.700 m², waardoor ongeveer 9,2 % onderzocht werd.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Archeologisch vooronderzoek Mercator postwerken [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074216 (geraadpleegd op ).