Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kallo

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, waarderend archeologisch booronderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1074271
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074271

Beschrijving

In het totaal worden 113 verkennende archeologische boringen ingepland. Slechts plaatselijk werd in zeer beperkte mate van het grid afgeweken, aangezien bij de locatiebepaling werd rekening gehouden met de aanwezigheid van kabels, leidingen en wegen.

Voor het waarderend archeologisch onderzoek werden 51 boringen geplaatst binnen het plangebied. De afstand tussen de raaien is 5 m en 6 m tussen de boringen onderling. Het grid is bovendien gebaseerd op het grid van de verkennende boringen zodat de waarderende boringen als een verdichting van dit grid kunnen worden gezien.

De totale oppervlakte van het plangebied bedraagt ca. 24.000 m². Er werden 15 proefsleuven aangelegd en 8 kijkvenster voor een totale oppervlakte van 1.350 m². Er diende een grote zone als verstoord geregistreerd te worden. Daarnaast werden een aantal zones niet geselecteerd voor verder vooronderzoek met ingreep in de bodem, gezien de toekomstige werkzaamheden het bodemarchief onverstoord laten (ca. 4.200 m²). De oppervlakte van de te onderzoeken advieszone bedraagt bijgevolg 12.350 m². Er werd bijgevolg 11% onderzocht van de niet-verstoorde zone.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: PERDAEN Y. & SWAELENS C. 2021: Nota Beveren-Waas - Kallo. Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport 1868.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Broekstraat, Heiveldstraat, Waelenweg (Beveren)
Naar aanleiding van de realisatie van een kabelleiding in functie van hoogspanning werd een verkennend archeologisch booronderzoek, een waarderend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kallo [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074271 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.