Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Hofkwartier

metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1074310
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074310

Beschrijving

Naar aanleiding van een bouwvergunning werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd in Herentals. Voor de vlakdekkende opgraving werd er gewerkt met twee werkputten.  In totaal werd ca. 1400 m² onderzocht in 3 niveaus. Het eerste niveau werd aangelegd op een diepte van ca. 30 cm onder het maaiveld, ca. 14,5 m TAW. Het derde niveau bevindt zich op een diepte van ongeveer 150 cm ten opzichte van het maaiveld, ca. 13 m TAW. Tijdens het veldwerk werden er in totaal 49 sporen in 3 vlakken aangetroffen en geregistreerd. Het aangelegde vlak werd ook steeds volledig op signalen gecontroleerd met een metaaldetector.

Auteurs: Demeulenaere, Eline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARCHEBO bvba

Bronnen

Bron: Claesen J., Van de Konijnenburg R., Devroe A. & Van Genechten B. 2015: Archeologische opgraving Herentals-Hofkwartier, Archebo-rapport 2015/010, Kortenaken.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Hofkwartier (Herentals)
Er is een archeologische opgraving uitgevoerd. Tijdens het veldwerk werden er in totaal 49 sporen aangetroffen en geregistreerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Hofkwartier [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074310 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.