Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Panhoven

metaaldetectie, natuurwetenschappelijk onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1074371
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074371

Beschrijving

In opdracht van Landwaarts CVBA werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Eerst werd in 2012 een prospectie met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van proefsleuven. Dit vooronderzoek heeft sporen opgeleverd die te dateren zijn in de IJzertijd, de Volle Middeleeuwen en Nieuwe/Nieuwste tijd. Een vervolgonderzoek werd noodzakelijk geacht.

Voor de opgraving is er gewerkt met een puttenplan. Het uitgangspunt van dit puttenplan was het opgraven van het terrein in O-W georiƫnteerde werkputten in dambordpatroon. In totaal is ca. 3574 m2 opgegraven. Na de aanleg van het vlak werd met behulp van een metaaldetector het vlak afgezocht naar eventuele vondsten.

Men heeft ook stalen voor pollenonderzoek en macrobotanisch onderzoek genomen.

Auteurs: Demeulenaere, Eline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VUhbs archeologie

Bronnen

Bron: Schurmans M. 2015: Een nedrezetting uit de Volle Middeleeuwen en bewoningssporen uit de Ijzertijd Opgraving Peer-Panhoven, Zuidnederlandse Archeologische Notities 338, Amsterdam.
Type: literatuur
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Panhoven [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074371 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.