Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Bloesemweg

metaaldetectie, natuurwetenschappelijk onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1074430
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074430

Beschrijving

Naar aanleiding van de geplande aanleg van een groene parking voor de “Brug van Vroenhoven werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Eerst werd een archeologische prospectie met ingreep in de bodem verwezenlijkt (2016).  Vervolgens werd een vlakdekkende opgraving uitgevoerd. Voorafgaand aan het vooronderzoek in april 2016 heeft de opdrachtgever het toenmalige onderzoeksterrein laten screenen door een OCE-deskundige. Er werd geadviseerd om de graafwerken te laten uitvoeren onder begeleiding van een OCE-deskundige. Vooraleer er werd gestart met graven, werd het veld aan een munitiedetectie onderworpen. Op de vondsten werd een waarderend onderzoek toegepast. Er zijn ook stalen uit de loopgraven genomen voor een natuurwetenschappelijk onderzoek. 

Auteurs: Demeulenaere, Eline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: Kaszas G. & Van der Kelen A. 2021: Archeologisch onderzoek te Vroenhoven, Bloesemweg, Abo-rapport 654, Aartselaar.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Bloesemweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074430 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.