Gebeurtenis

Archeologische opgraving Heurnestraat

natuurwetenschappelijk onderzoek, metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1074440
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074440

Beschrijving

Naar aanleiding van een verkaveling werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Na een archeologische prospectie werd een vlakdekkende opgraving uitgevoerd. Er zijn 12 werkputten aangelegd. In totaal is een oppervlakte van ruim 2,21 ha onderzocht. Bij de aanleg van de vlakken is intensief gebruik gemaakt van de metaaldetector, waarmee ook de gestockeerde grond is onderzocht. Het vondstenmateriaal is onderzocht en er is een archeobotanisch onderzoek uitgevoerd. 

Auteurs: Demeulenaere, Eline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ADC ArcheoProjecten

Bronnen

Bron: Hazen P., van Asche N., Drenth E., Jennes N., Lemehieu J., Melkert M., Ngan-Tillard D., Verduin J. & Zuidhoff F. 2018: Prehistorische sporen op een plateau langs de Schelde: Een archeologische opgraving aan de Heurnestraat te Eine, Oudenaarde, ADC-rapport 4764, Amersfoort.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Heurnestraat (Oudenaarde)
Een archeologische opgraving werd uitgevoerd in de Heurnestraat naar aanleiding van een verkaveling. De meest bijzondere vondsten van de opgraving betreffen de twee structuren uit het Finaal Neolithicum, een kringgreppel uit de Midden-Bronstijd en enkele gebouwplattegronden uit de Ijzertijd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologische opgraving Heurnestraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074440 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.