Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Kasteelstraat Fase 1

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074461
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074461

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd a.d.h.v. tien manuele boringen. Op basis van de vraagstelling werden de boorpunten zo ingepland opdat aan de hand van de boringen vlakdekkende uitspraken kunnen gemaakt worden.

Voor het proefsleuvenonderzoek werd het terrein geëvalueerd door middel van vijf proefsleuven (of werkputten). De vijfde sleuf werd uit praktische overwegingen opgedeeld in drie segmenten. Er werden twee uitbreidingen of kijkvensters aangelegd, namelijk ter hoogte van sleuven 3 en 4. De aangelegde proefsleuven waren in totaal goed voor een oppervlakte van 1268 m². Daarmee werd 10,94 % van het onderzoeksgebied van Fase 1 (11 591 m²) archeologisch onderzocht. 

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: VANHERCKE J. 2021: Kasteelstraat (Avelgem, West-Vlaanderen). Nota, Deel 1: Verslag van resultaten, Ruben Willaert nv, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kasteelstraat 12 (Avelgem)
Naar aanleiding van de realisatie van een nieuwe campus voor een lagere en middelbare school, werd een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Fase 1 omvat de bouw van een nieuwe sporthal en gebouwen voor de middenschool.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Kasteelstraat Fase 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074461 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.