Gebeurtenis

Vooronderzoek Havikstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074530
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074530

Beschrijving

Op dinsdag 6 april 2021, werden vijf proefsleuven aangelegd met een noordoost-zuidwest oriëntatie aangevuld met drie kijkvensters en een dwarssleuf.

Op basis van het proefsleuvenonderzoek is 553 m2 onderzocht van een terrein met een totale oppervlakte 5421 m2. Dit komt neer op een dekkingsgraad van ca. 10,2%. Een gedeelte van het terrein was echter niet onderzoekbaar door de aanwezigheid van een toegangsweg en een loods met omringende verharding. Echter op basis van de resultaten uit de aangelegde sleuven was het duidelijk dat er geen archeologische site aanwezig was binnen het plangebied.

 

Auteurs: Hertoghs, Sarah
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DUPONT L. & VAN ROY J. 2021: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan de Havikstraat te Berlaar, Studiebureau Archeologie bv, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Havikstraat 9 (Berlaar)
Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden zeer weinig sporen aangetroffen. Het gaat om twee paalkuilen, drie greppels en een vermoedelijke depressie. De overige sporen zijn natuurlijk van aard.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Havikstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074530 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.