Gebeurtenis

Opgraving Wijnveld II

natuurwetenschappelijk onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1074564
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074564

Beschrijving

Naar aanleiding van een verkaveling werd een archeologische onderzoek uitgevoerd. Op basis van de resultaten van de voorafgaande prospectie met ingreep in de bodem bleek een vlakdekkende opgraving voor een deel van het projectgebied (2093,80 m²) aangewezen. Er werd één werkput aangelegd. Een hootskooldateringsonderzoek, een dendrochronologisch en een pollen-/ macrobotanisch onderzoek werden uitgevoerd.

Auteurs: Demeulenaere, Eline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: IOED Erfpunt

Bronnen

Bron: Van Neste T., Plyson A. & Lauwers B. 2020: Eindverslag Sinaai – Wijnveld 2013 Opgraving, Erfpunt-rapport 167, Sint-Niklaas.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Wijnveld (Sint-Niklaas)
Naar aanleiding van een verkaveling werd een archeologische opgraving uitgevoerd. Er werden sporen uit de (late) ijzertijd tot de Romeinse periode en vanaf de volle/ late middeleeuwen gevonden. Het ging om paalsporen, kuilen, grachten en greppels en waterkuilen. In de paalsporen konden ook enkele structuren herkend worden, zoals spiekers.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Opgraving Wijnveld II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074564 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.