Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Mussenhoevelaan-Kievitstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074618
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074618

Beschrijving

Onderzoek van een terrein van ca. 2,4 ha door middel van 14 proefsleuven en 4 kijkvensters.

Auteurs: Verhaert, Alde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: VAN BREMPT L. & VAN DEN BRUEL L. 2021: Nota. Het archeologisch vooronderzoek aan de Kievitstraat - Mussenhoevelaan te Boechout (Fase II), Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Mussenhoevelaan-Kievitstraat (Boechout)
In het centrale en zuidelijke deel van het plangebied zijn verschillende nederzettingssporen aangetroffen. Eén greppel is geregistreerd, verschillende paalkuilen en kuilen die ovaal, langwerpig of rechthoekig zijn. Het handgevormde aardewerk duidt op een datering in de metaaltijden maar het vondstenenemble bevat ook wielgedraaid aardewerk dat verwijst naar een datering in de vroege middeleeuwen. De site sluit aan bij de reeds onderzochte deel van de verkaveling. Sporen van begraving zijn nog niet aangetroffen maar kunnen wel voorkomen. Een aantal sporen kan gelinkt worden aan de wereldoorlogen. Het gaat om kuilen en zeer diepe paalkuilen maar ook de vondst van gasmasker, schoenen, ... wijzen in de richting van WO I-erfgoed.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Proefsleuvenonderzoek Mussenhoevelaan-Kievitstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074618 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.