Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Jan-Baptist Guinardstraat 23

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074673
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074673

Beschrijving

In de binnenstad van Gent, op de noordelijke flank van de Blandijnberg, dienden 4 proefputten duidelijkheid te scheppen over de aanwezigheid en de aard van archeologische resten, de diepte en de bewaring ervan. Dit onderzoek betreft fase 2 ter hoogte van het woonproject over 1300m² en volgt op de proefputten van fase 1 (schoolgebouw). De nieuwe ontwikkelingen worden voorzien van een ondergronds volume.

 

Auteurs: Zeebroek, Inge
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VINCENT R. & VANHOUTTE C. 2021: Nota. Verslag van resultaten. Vooronderzoek met ingreep in de bodem (fase 2). Jan-Baptist Guinardstraat 23 Gent, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Jan-Baptist Guinardstraat 23 (Gent)
De vier proefputten gaven een inzicht in de activiteiten en de bebouwing van dit deel van de Gentse binnenstad van ca. 12de eeuw tot de nieuwste tijd. Het betreft de zone van het terrein waarbinnen de bewoning wordt opgericht (fase 2).


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Archeologisch vooronderzoek Jan-Baptist Guinardstraat 23 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074673 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.