Naar aanleiding van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een woonverkaveling, vond binnen het plangebied een archeologisch vooronderzoek plaats bestaande uit een landschappelijk booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.
Voor het landschappelijk booronderzoek werden manuele boringen uitgevoerd met een Edelmanboor met een diameter van 7 cm. Om het terrein te evalueren, werden boringen uitgevoerd volgens een verspringend driehoeksgrid van 30 x 40 m. Plaatselijk werden de boorpunten omwille van de aanwezige begroeiing beperkt verplaatst ten opzichte van het vooropgestelde grid. Tijdens het booronderzoek werden geen stalen genomen.
Het proefsleuvenonderzoek omvatte zes werkputten nl. vijf proefsleuven en één kijkvenster. Door middel van proefsleuven en een kijkvenster werd een oppervlakte opengelegd van 339 m². Dit is 14,82 % van de te onderzoeken zone. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden geen vondsten ingezameld en er gebeurde geen staalname. In totaal werden 22 sporen en vier muurresten opgetekend. Er werden vier bodemprofielen geregistreerd, die min of meer een gelijke bodemopbouw vertonen, met slechts enkele kleine onderlinge verschillen.
Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Kessel-Dorp [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074807 (geraadpleegd op ).
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.