Gebeurtenis

Vooronderzoek Pandtuin en verhoogde tuin

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, geofysisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
1074844
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074844

Beschrijving

In het kader van het aanleggen van historisch correcte tuinen in de pandtuin en de verhoogde tuin van de Abdij van Park voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove nv van 11 februari tot en met 3 maart 2020 een tuinarcheologisch onderzoek uit. Dit onderzoek bestond uit een geofysisch onderzoek, een bureauonderzoek met een uitgebreid archiefonderzoek en een vooronderzoek met ingreep in de bodem (proefsleuvenonderzoek).

Er werden binnen de pandtuin manueel 5 proefsleuven aangelegd om te onderzoeken of er nog sporen van de historische tuinaanleg aanwezig waren. In de Infirmerietuin werd één proefsleuf aangelegd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: BARTHOLOMIEUX B. & DIERCKX L. 2021: Proefsleuvenonderzoek Verslag van Resultaten ABDIJ VAN PARK PANDTUIN EN VERHOOGDE TUIN (prov. Vlaams Brabant), Ingelmunster
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Abdij van Park (Leuven)
Dit tuinarcheologisch onderzoek bestond uit een geofysisch onderzoek (inductie en grondradar), een bureauonderzoek met een uitgebreid archiefonderzoek en een vooronderzoek met ingreep in de bodem.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vooronderzoek Pandtuin en verhoogde tuin [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074844 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.