Gebeurtenis

Vooronderzoek Kromstraat

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1074901
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074901

Beschrijving

Op 18 september 2018 werden door aardkundigen vier boringen geplaatst binnen het plangebied. De bedoeling van de boringen bestond in het controleren van de intactheid van het bodemprofiel, de diepte van het archeologisch vlak en het reconstrueren van de bodem- en landschapsgenese binnen het plangebied.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op 30 september 2020. Er werden vier proefsleuven aangelegd en vier kijkvensters voor een totale oppervlakte van 541,9 m². Het totale plangebied omvat 3.807 m², waardoor 14 % van het terrein onderzocht werd

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: TERRYN B., VERHAEGHE C. & PAWELCZAK P. 2020: Nota Beveren Zillebeek Kromstraat Deel 1: Verslag van Resultaten, BAAC Vlaanderen Rapport Nr. 1592, Bassevelde
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving Zillebeek

Kromstraat (Beveren)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kromstraat (Beveren)
In het kader van een omgevingsvergunningsaanvraag werd een archeologienota en nota opgemaakt voor het plangebied Beveren Zillebeek Kromstraat. De geplande aanleg van een nieuwbouw, bestaande uit 31 wooneenheden, een verharding, een infiltratievoorziening en een tuinzone zal potentieel het archeologisch bodemarchief verstoren.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Kromstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1074901 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.